Economisch Huis Oostende helpt via jobbeurs 3700 vacatures invullen

Jobbeurs

In Oostende zijn bijna 3700 openstaande vacatures. Om die vacatures in te vullen, organiseerden jobevents.be, Economisch Huis Oostende en VDAB op 9 mei een jobbeurs in de Diaz Arena. 46 bedrijven ontvingen geïnteresseerde kandidaten.


Op dinsdag 9 mei organiseerde jobevents.be in samenwerking met Economisch Huis Oostende en VDAB een grote jobbeurs in de Diaz Arena van KV Oostende. Er waren 46 deelnemende bedrijven in verschillende sectoren die op zoek waren naar nieuwe werknemers. 

 “Met deze jobbeurs willen we steeds een zo breed mogelijk publiek met verschillende profielen en interesses bereiken. Werkzoekenden leren er heel wat belangrijke spelers op de jobmarkt kennen”, stelt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.


Er zijn heel wat bedrijven in Oostende en omgeving die niet gemakkelijk de juiste mensen vinden voor hun openstaande vacatures. Het lage aantal werkzoekenden in de regio ten opzichte van vorige jaren maakt dit verhaal eigenlijk nog moeilijker. Er zijn nog ongeveer 3.000 werkzoekenden in Oostende. Het Economisch Huis Oostende maakt mee die match tussen werkgever en toekomstige werknemer en ondersteunt de bedrijven in hun zoektocht naar geschikt personeel. 


Algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende Filip Roelandt: “We laten het brede publiek graag kennis maken met de jobs in eigen streek. Op die manier ondersteunen we onze bedrijven uit diverse sectoren actief in Oostende. Reken op een sterke aanwezigheid van voedingsbedrijven, retailers, circulaire bedrijven, bouwondernemingen, bedrijven actief in de energiesector en overheidsdiensten. Dit levert unieke jobmogelijkheden op.”


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak