Learning for Life levert nieuwe toekomstige bartenders af in Brugge en Oostende

Horeca Tewerkstelling

5 juni 2024, Oostende/Brugge – De lokale besturen van Oostende en Brugge organiseerden in samenwerking met VDAB, Horeca Forma en Diageo een belevingsmoment van het bartender opleidingsprogramma “Learning for Life”. De studenten kregen de kans om partners eenvoorsmaakje te geven van de opleiding. Na dit belevingsmoment beginnen de studenten aan hun stage in lokale bars en restaurants in Brugge en Oostende, met als doel een duurzame tewerkstelling te realiseren. In Vlaanderen zullen er dit voorjaar 16 studenten afstuderen.


Inspelen op de behoeften van de sector

Hoewel het programma al eerder in Brugge en Oostende plaatsvond, blijft het opleiding van nieuwebartenders en horecapersoneel essentieel, vooral aan de kust waar de lokale horeca nog steeds kampt met een ernstig personeelstekort. Uitbaters zoeken wanhopig naar gekwalificeerd barpersoneel, terwijl de studenten van deze opleiding willen investeren in hun toekomst doorervaring op te doen, klaar voor het moment dat de terrassen in de toeristische steden Brugge en Oostende weer vollopen komende zomer.

Intensieve en praktische opleiding in twee steden

Tijdens de voltijdse opleiding worden de studenten klaargestoomd voor een carrière als bartender. Na zes weken opleiding krijgen de studenten de kans om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen tijdens een stage van drie weken, alvorens ze met de steun van alle partners een duurzame job vinden. De opleiding omvat alle aspecten van het bartendingvak. Van het shaken van cocktails en mocktails, tot het maken van de perfecte koffie en het klantvriendelijk omgaan met gasten.

Het bartenderopleidingsprogramma Learning for Life biedt werkzoekenden een kwalitatief hoogstaande opleiding tot bartender, zodat zij een vaste baan in de horeca kunnen krijgen. Het project dankt zijn succes aan de samenwerking en de inzet van de verschillende partners en vooral aan de gemotiveerde studenten.

Schepen van Ondernemen van Stad Oostende Charlotte Verkeyn: “Onze stad bruist en de lokale horeca speelt daar een belangrijke rol in. Deze jaarlijks herhaalde opleiding stoomt geïnteresseerden in de sector klaar voor de job van bartender. Ideaal nu het zomerseizoen opnieuw begint.”

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak