Ondernemers en Stadsmedewerkers strijden in beweegchallenge van olympisch formaat

Industrie Ondernemen

Maandag 27 mei was het startschot van de olympische uitdaging voor Oostendse ondernemers én voor Stadsmedewerkers. In vier weken tijd worden zij uitgedaagd om 1.500 kilometer af te leggen in teams van zes medewerkers. Ook Stad Oostende zet zijn beste sportieve beentje voor.


Waar zitten de grootste sportievelingen? Bij de Oostendse ondernemers of bij de medewerkers van Stad Oostende? Tussen 27 mei en 23 juni 2024 worden teams van zes personen van heel wat Oostendse bedrijven en van stadsdiensten uitgedaagd om 1.500 kilometer af te leggen.

"Met deze uitdaging slaan Stad Oostende en Economisch Huis Oostende de handen in elkaar om zoveel mogelijk mensen via hun werkgever aan het sporten te krijgen. Sporten heeft een positief effect op het fysiek en mentaal welzijn en draagt bij tot een sportieve bedrijfscultuur", zegt Bart Plasschaert, schepen van Vrije Tijd.

Charlotte Verkeyn, schepen van Ondernemen: "Via een digitaal platform worden teams van maximaal zes personen uitgedaagd om in vier weken tijd gezamenlijk 1.500 km af te leggen. Dit kunnen ze doen door te lopen, te roeien, te zwemmen, te fietsen, te wandelen, ... Alle teams die de uitdaging tegen 23 juni volbracht hebben maken kans op een interessante sportieve prijzenpot. De prijzen worden verdeeld onder ondernemers en stadsdiensten."

"We linken de uitdaging aan de Olympische Spelen, die deze zomer plaatsvinden in Parijs. De Spelen waren in de recente sportgeschiedenis nog nooit zo dicht in de buurt van Oostende als deze zomer. Uniek aan de Oostendse uitdaging is dat ondernemers en stadsmedewerkers het tegen elkaar opnemen. Bij de inschrijvingen liggen de handelaren op kop met 54 teams tegenover 51 stadsdiensten", zegt Bart Tommelein, Burgemeester


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak