Fitste Oostendse ondernemers ontvangen award tijdens Dag van de Ondernemer

Ondernemen

Tussen 13 en 17 november ging dit jaar de derde editie van Week van Ondernemend Oostende door. 33 duo’s van verschillende Oostendse bedrijven streden in een container battle om de fitste Oostendse ondernemer van 2023 te worden. Vrijdagmiddag werden de awards aan de winnaars uit de twee modules (sport & fun) uitgereikt.


Vrijdagmiddag, op Dag van de Ondernemer, vond de prijsuitreiking van de Container Battle plaats. Die sloot de Week van Ondernemend Oostende af, een jaarlijks initiatief van het Economisch Huis Oostende om Oostendse ondernemers in de kijker te zetten. Het initiatief bracht sportieve ondernemers samen in een unieke competitie en ging op zoek naar de fitste Oostendse ondernemers. 

Algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende Filip Roelandt: “Ondernemers konden zich inschrijven in twee modules, een sport- en een funmodule. Dit zorgde voor een spannende competitie met indrukwekkende prestaties en een straffe ondernemersspirit.” 

De duo’s namen deel aan proeven zoals lopen, fietsen, roeien, golfen, darts, basketbal, cornhole, monkeybars, benchpress, etc. Het duo dat alle proeven in de snelste tijd aflegde, won de wedstrijd. 

Alles was bovendien live te volgen tijdens de Ondernemend Oostende live radiouitzending in samenwerking met Radio Be One en Radio Noordzee. Dit bracht de sfeer van de containerwedstrijd over naar een breder publiek, waardoor luisteraars ook met competitieve Oostendse ondernemers kennismaakten.

De top 3 van ondernemers in elke module was de volgende:

Top 3 Sportmodule:

1. RaM - 622

2. Biostoom - 613

3. Autogroep Raes - 601

Top 3 Funmodule:

1. Ostend Studio - 444

2. Hapaco Dapa Construct - 350

3. Restaurant De Golf - 320

Bovendien was er ook een outstanding score bij de vzw’s. Het autonoom gemeentebedrijf Energie Oostende had een monsterscore van 739. Hiervoor kregen ze de prijs ‘Beste sportprestatie Week van Ondernemend Oostende 2023’.

Naast de competitie in de container was er ook ruimte voor ontspanning tijdens de Week van Ondernemend Oostende. Op woensdag 15 november genoten deelnemers en bezoekers van een comedyavond tijdens de eerste avond van Café Comedy, waar gelach en gezelligheid in café De Pelikaan, Bar des Amis en Hemingway centraal stonden. Op woensdag 22 november gaat de tweede comedyavond door in Manuscript en Ti Amo.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn is verheugd over het succes van de Container Battle: "De competitiegeest die we tijdens de Container Battle hebben gezien, is een ware inspiratie. Dit evenement toont de kracht van samenwerking binnen een onderneming en de levendige ondernemersgeest in Oostende. Felicitaties aan alle deelnemers voor hun inzet."

Bekijk alle foto's 

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak