Geslaagde tweede editie van Onderwijs Jobbeurs brengt onderwijsprofessionals samen

Ondernemen

Scholengroep Stroom organiseerde, in samenwerking met VDAB en het Economisch Huis van Oostende, met succes een tweede editie van de Onderwijs Jobbeurs. De beurs gaf werkzoekenden die een carrière in het onderwijs ambiëren de kans rechtstreeks in contact te komen met ruim 30 basis- en secundaire scholen in regio Oostende, Koekelare, Gistel, Oudenburg, Bredene, Eernegem en Middelkerke. De jobbeurs vond plaats op donderdagavond 29 februari in de eventzaal van KV Oostende.


 60 sollicitaties op één avond

“Met meer dan 2700 medewerkers is Scholengroep Stroom één van de grootste werkgevers in de regio.”, vertelt Chris Vandecasteele, algemeen directeur van Scholengroep Stroom. “Hoewel het aantal bezoekers lager was dan gehoopt, waren we tevreden met het verloop van de jobbeurs. De aanwezige werkzoekenden toonden een actieve interesse in de beschikbare vacatures en er werden interessante connecties gemaakt tussen directies en werkzoekenden.”

Tijdens het evenement werden in totaal een 60-tal sollicitaties centraal geregistreerd. Stan Cattrijsse, HR-medewerker van Stroom: “Dit maakt dat de scholen bij openstaande vacatures op een heel efficiënte manier de juiste mensen met het juiste diploma kunnen bereiken. Bovendien zorgt dit voor een duidelijk overzicht van de interessegebieden en behoeften van werkzoekenden, wat helpt bij het stroomlijnen van het wervingsproces."

Persoonlijk contact

“We zijn blij met de opkomst en interesse in de verschillende vacatures in de sector”, vertelt schepen van Onderwijs Natacha Waldmann. “De scholen ontvingen heel wat gemotiveerde individuen die graag aan de slag willen in het onderwijs.”

Door direct in contact te komen met directie en medewerkers van scholen konden bezoekers hun cv’s persoonlijke overhandigen en uit eerste hand informatie krijgen over de beschikbare vacatures en de vereisten voor elke functie. “Voor werkzoekenden gepassioneerd door het onderwijs is een jobbeurs als deze voor een specifieke sector het ideale moment om kennis te maken met hun toekomstige werkgever, een ideale basis voor een mooie match”, aldus schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn. “Ook voor onderwijsstudenten bieden we mooie kansen, door hen in hun laatste jaar al een contract aan te bieden en zo werkzekerheid te beloven bij hun afstuderen,” vervolgt Chris Vandecasteele.

Op dit moment heeft Scholengroep Stroom een 40-tal vacatures beschikbaar, variërend van onderwijspersoneel tot ondersteunende functies.

Voor meer informatie over deze vacatures kunnen geïnteresseerden terecht op www.sterkescholen.be of www.vdab.be. Scholengroep Stroom zal ook aanwezig zijn op de Jobbeurs van het Economisch Huis Oostende op 7 mei in de eventzaal van KVO.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak